Minulla on huono tapa multitaskata webinaareissa ja verkkokoulutuksissa. Sen sijaan, että keskittyisin esitettävään aiheeseen, vilkuilen välillä meilejä ja ajatus alkaa harhailla ihan jossain muussa. Kun virtuaalikoulutuksessa on vähän tylsempi hetki, kursori hakeutuu sähköpostiin ja pian huomaan myös mielenkiintoisten asioiden menneen ohi. Ajatusten harhailun sain kuriin, kun otin käsityön läppärin ääreen. Samalla kun seuraan esityksiä ja alustuksia, teen perinteistä japanilaista boro-paikkausta.
Multitaskausta tämäkin, mutta oppimista edistävää.
Boron yksinkertaisiin etupistoihin ei tarvitse erikseen keskittyä, sillä niitä voi tehdä lähes automaatiolla, vain välillä käsiin katsoen. Simppeli motorinen liike aktivoi aivokuorta, pitää aivot virkeinä ja auttaa kuulonvaraisen informaation vastaanottamisessa. Sormetkin ovat poissa näppäimistöltä reagoimasta muiden ohjelmien hälytyksiin.
Win-win tilanne kaikin puolin:
Samalla kun keskityn paremmin webinaareissa ja verkkokoulutuksissa, saan valmiiksi kaikki mallityöt Rauman Pitsiviikolla pidettävää boro-paikkaus ja farkkutuunaus työpajaa varten. Jos olet torstaina 22.7.2021 Raumalla, tule moikkaamaan Rauman taidemuseon pihalle, jossa pidän farkkutuunausluennon, ohjaan boro-paikkausta ja farkkumirrien tekoa. Lisätietoja farkkutuunausohjelmasta Rauman Pitsiviikkojen sivulta.
Boro-työpaja virkistyspäivän ohjelmaksi
Boro-paikkaus- ja sashiko-kirjontatyöpaja sopii myös työpaikan yhteiseksi tiimiaktiviteetiksi tai firman virkistyspäivän ohjelmaksi. Kahden tunnin työpajassa oppii jo perusteet tästä ikiaikaisesta mutta trendikkäästä japanilaisesta käsityötekniikasta, joka soveltuu hienosti tietotyöstä palautumisen ja keskittymisen keinoksi, kestävän kehityksen arvoja konkretisoimaan ja luovuutta lisäämään.
Sopisko teidän firman tapahtumaan?
Tuunausterkuin
Annakaisa/Tuunaajamutsi